.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
کشفیات تازه درباره دیوار بزرگ گرگان
این دیوار از دیواری که توسط امپراتور آدریان در مرز انگلستان و اسکاتلند احداث شد طولانی تر و از بسیاری از بخش های دیوار بزرگ چین، بیش از هزار سال کهن تر است. حتی می توان آنرا طولانی ترین دیوار آجری جهان کهن تلقی کرد. اما علی رغم تمام این ویژگی ها، کمتر کسی حتی اسم دیوار بزرگ گرگان را شنیده است
کشفیات تازه درباره دیوار بزرگ گرگان

تیمی بین المللی از باستان شناسان شواهدی را در ایران کشف کرده است که نشان می دهد ایرانیان باستان از نظر توان نظامی و مهارت های مهندسی با رومی ها برابری می کرده اند.

به گزارش شمال نیوز به نقل از سايت بي بي سي ،این تیم از باستان شناسان ایرانی و بریتانیایی، می گویند شواهد تازه از دیوار بزرگ گرگان بینشی اروپایی مدار نسبت به تاریخ جهان را به چالش می گیرد.

این دیوار از دیواری که توسط امپراتور آدریان در مرز انگلستان و اسکاتلند احداث شد طولانی تر و از بسیاری از بخش های دیوار بزرگ چین، بیش از هزار سال کهن تر است.

حتی می توان آنرا طولانی ترین دیوار آجری جهان کهن تلقی کرد. اما علی رغم تمام این ویژگی ها، کمتر کسی حتی اسم دیوار بزرگ گرگان را شنیده است.

کانون این دیوار که به خاطر آجرهای رسی بکار رفته در آن به مار سرخ نیز مشهور است، در ایران امروز واقع شده، اما یک سر آن از مرزهای عراق امروزی آغاز و پس از عبور از استپهای قفقاز در شمال غربی ایران، به آسیای مرکزی و شبهه قاره هند در شرق ایران امتداد یافته است.

شناسایی هویت دقیق بانیان این دیوار همواره برای باستان شناسان مشکل بوده اما اکنون یک تیم باستان شناسی مرکب از محققان ایرانی و بریتانیایی موفق شده اند تاریخ احداث آنرا قرنهای پنجم و یا ششم قبل از میلاد تعیین کنند.

به گفته این باستان شناسان، دیوار توسط امپراطوری ساسانی، واپسین امپراطوری عظیم ایران پیش از ورود اسلام به این کشور احداث شده است.

دکتر اِبِرهارد سَور به بی بی سی گفت این یافته اهمیت زیادی دارد زیرا نقطه نظر سنتی اروپا-محور باستان شناسان را به چالش می کشد:


بخش هایی از دیوار هزار سال از دیوار چین کهن تر است

"در زمانی که امپراطوری روم غربی در حال فروپاشی بود و امپراطوری روم شرقی نیز شدیدا ً تحت فشار بود، امپراطوری ایران توانسته نیروی انسانی لازم برای خلق بنایی را ساماندهی کند که به لحاظ عظمت، هیچ بدیلی در جهان غرب ندارد."

و با توجه به سطح عالی مهندسی اعمال شده در این بنا، می توان گفت که مهندسی ایران و امپراطوری ساسانی به خوبی با مهندسی امپراطوری روم رقابت داشته و یا حتی از آن پیشی گرفته است.

این هیات باستان شناسی همچنین موفق به شناسایی کانالهای انتقال آب، یک قنات و یک زنجیره قلعه در طول این دیوار شده است که به گفته آنها، نیروی بالغ بر 30 هزار نظامی را در خود جای می داده است.

اما پروژه اکتشاف این بنای تاریخی تمام نشده است. به گفته دکتر سَِور، تصویر برداری ماهواره ای و اطلاعات مردم محلی، باستان شناسان را قادر کرده که سازه های قابل توجه دیگری را نیز در مسیر این دیوار شناسایی کنند.

اکتشافاتی که تصویر روشنتری از این ابر قدرت باستانی ترسیم خواهد کرد.


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.07 seconds.